Aktiivsemate lobisejate seas on nii naisi kui mehi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees

Tele2 Eesti tootedirektori Katrin Aroni sõnul on Valgamaal aktiivsemate helistajate esikümnes naisi ja mehi võrdselt. Kui maakonna innukaim helistaja rääkis päevas keskmiselt kaks tundi, siis aktiivseim sõnumisaatja edastas novembris 2212 ehk keskmiselt umbes 73 SMSi päevas.

Statistika järgi elavad kõige aktiivsemad mobiiltelefoni kasutajad aga Lääne-Virumaal. «Sealne suurim helistaja rääkis ühes kuus telefoniga 164 tundi ning kõige aktiivsem sõnumisaatja edastas novembris 4987 SMSi,» ütles Aron ning lisas, et mõlemad rekordid kuuluvad üllataval kombel meestele.

Tänavu ehitas Tele2 Valgamaale 22 uut tugijaama ning käivitas Eestis uuel võrgutehnoloogial põhineva Baltimaade kiireima interneti.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul investeeris ettevõte tänavu 9,2 miljonit eurot ning püstitas üle Eesti 338 uut tugijaama. "Katame aasta lõpuks 97 protsenti riigist 4Gga ning plaanime ka tuleval aastal sama suuri investeeringuid uusimasse tehnoloogiasse," ütles Sarri.

Valgamaa uute tugijaamade asukohad on Hummuli, Kääriku, Priipalu, Pühajärve, Tõutsi, Tsirguliina, Valga, Ala ja Taagepera.

EMT aga püstitas tänavu Valgamaale seitse uut jaama.

„2015. aasta jooksul ehitasime ja uuendasime Eestis kokku 742 tugijaama, mis teeb sellest meie võrgu rekordaasta,“ ütles Eesti Telekomi raadiovõrgu osakonna juhataja Ermo Polma.

Tehnoloogiate vaates ehitati EMT GSM ehk 2G võrgus 39 uut jaama ning teostati 262 jaamade uuendust. UMTS ehk 3G võrgu osas ehitati 87 uut jaama ja teostati 44 jaamade uuendust. Kõige mahukamad tööd toimusid aga LTE ehk 4G võrgus, kus rajati 310 uut jaama. Lisaks paigaldati ja uuendati 169 repiiteriga siselahendust.

Tele2 võttis aga lõppeva aasta kõige olulisema uuendusena novembris kasutusele Eestis unikaalse LTE Advanced võrgutehnoloogia, mis võimaldab tänu kolme sageduse kombineerimisele interneti allalaadimiskiirust kuni 375 Mbit/s.

Tuleval aastal plaanib Tele2 Valgamaal käivitada vähemalt 6 ning üle-eestiliselt 331 uut tugijaama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles