Uue keskväljaku nägu saab selgemaks

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva keskväljakut ja Veskijärve ümbrust ühtseks tervikuks siduv täiustatud detailplaneering näeb muu hulgas ette järvesaartel asuvat pulmapaviljoni ja kohvikut. Lisaks on plaanis järve kallastele rajada vaateplatvormid, trepid ja paadisillad.
Tõrva keskväljakut ja Veskijärve ümbrust ühtseks tervikuks siduv täiustatud detailplaneering näeb muu hulgas ette järvesaartel asuvat pulmapaviljoni ja kohvikut. Lisaks on plaanis järve kallastele rajada vaateplatvormid, trepid ja paadisillad. Foto: Repro

Tõrva linnajuhid on nüüd keskväljaku arhitektuuriprojekti täiendatud ja värske versiooni üle vaadanud ning loodetavasti lüüakse juba aasta pärast kopp maasse.

Aasta alguses viidi Tõrvas läbi arhitektuurikonkurss linna päevinäinud keskväljaku ja Veskijärve ümbruse rekonstrueerimiseks. Kaheksa esitatud kavandi hulgast valis seitsmeliikmeline žürii välja töö nimega «Mulgi kuurort». Võidutöö autorid olid Mari Rass, Ott Alver, Alvin Järving ja Ilmar Klammer, kes esindasid aktsiaseltsi Novarc Group ja osaühingut Arhitekt Must.

Kuna toona oli tegemist vaid visandiga, mis mõne kavandipildiga keskväljaku üldise stiili paika pani, on vahepeal detailplaneeringut põhjalikult täiendatud. Selle käigus on läbi räägitud keskväljakut ümbritsevate kinnistute omanikega ning arvestatud linnakodanike ettepanekutega. Üle-eelmisel nädalal heitsid asjaosalised Tõrva kultuurimajas pilgu peale keskväljaku projekti värskeimale versioonile ning tööde ajakavale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles