Juhatuses kõlab ka Valgamaa metsaomanike hääl

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erametsaliidu juhatuse liige Atso Adson
Erametsaliidu juhatuse liige Atso Adson Foto: arhiiv

Eesti Erametsaliidu juhatuse koosolekul valiti liidu uueks juhatuse esimeheks metsaühistu Ühinenud Metsaomanikud juhatuse liige Ants Erik ja aseesimeheks Läänemaa Metsaühistu juhatuse esimees Mikk Link.

Juhatusse kuulub ka Atso Adson Valgamaa Erametsaühingust. Veel on seal Ants Erik (Ühinenud Metsaomanikud), Jaan Kägu (Vändra Metsaühing), Mikk Link (Läänemaa Metsaühistu), Einar Pärnpuu (Läänemaa Metsaühistu), Aarne Volkov (Võrumaa Metsaomanike Liit), Erki Sok (Võrumaa Metsaomanike Liit) ja Kadri-Aija Viik (Ühinenud Metsaomanikud).

Liidu juhatuse esimehena peab Ants Erik oluliseks hea koostöö jätkumist riigi, erametsaomanike ning metsatööstuse vahel.

«Eesmärk on olla metsaühistuid ühendav, ühistegevust edendav ning ühtne, majanduslikult iseseisev katusorganisatsioon ja erametsasektori arvamusliider. Peame tegema üheskoos valikuid ja otsuseid, mis soosiksid metsaomanike senisest suuremat ühistegevust ja laiemapõhjalist esindatust oma huvide kaitsel,

et võimaldada maksimaalset tegevusvabadust metsade jätkusuutlikul, säästlikul ning tulutooval majandamisel.»

Juhatuse aseesimehe Mikk Lingi tähelepanu on suunatud eelkõige organisatsiooni sisekliima parandamisele.

«Saame olla tugevad ning meid kuulatakse vaid siis, kui kodus kord majas. Et tagada liidu usaldusväärus metsaühistute seas, tuleb järgida ning liikmetele selgitada ühistegevuse aluspõhimõtteid. Eesti Erametsaliit on

metsaühistute liit. See tähendab, et tema liikmed on metsaühistud, mitte metsaomanikud. Seega sõltub liidu edu otseselt liikmete ehk metsaühistute võimekusest metsaomanikke neile kasulikul moel teenindada,» sõnas Link.

Erametsaliidu eesmärk on kaitsta, esindada ja propageerida liikmesorganisatsioonide ja nende liikmete – erametsaomanike – huve, et võimaldada maksimaalset tegevusvabadust metsade jätkusuutlikul, säästlikul ning tulutooval majandamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles