Traditsioone võib uuendada, põhimõtted jäägu samaks

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriann Kalamees (all vasakul) leiab, et jõulud on eelkõige perekeskne aeg, Ethel Kalpuse (üleval vasakul) sõnul ei jää jõulud pidamata ka sõprade keskel. Karel Simsoni (üleval paremal) arvates on detsembri algus aeg, mil jõulumeeleolu võiks looma hakata. Kuigi traditsiooniliselt on jõulud ja külm ilm käsikäes käinud, siis Karoliine Saega (all paremal) sõnul on jõulud soe aeg – südamesoojus on see, mis pakub kosutust.
Kadriann Kalamees (all vasakul) leiab, et jõulud on eelkõige perekeskne aeg, Ethel Kalpuse (üleval vasakul) sõnul ei jää jõulud pidamata ka sõprade keskel. Karel Simsoni (üleval paremal) arvates on detsembri algus aeg, mil jõulumeeleolu võiks looma hakata. Kuigi traditsiooniliselt on jõulud ja külm ilm käsikäes käinud, siis Karoliine Saega (all paremal) sõnul on jõulud soe aeg – südamesoojus on see, mis pakub kosutust. Foto: Rein Säinas

Istusime enne jõule kuue Valgamaa noorega ühe laua taha, et arutleda jõulude ja traditsioonide üle. Noorte sõnul on neil peredes traditsioonid olemas, kuid uute kommete ees samuti keegi ust kinni ei lööks.

Vestlusringis osalesid Tairo Tee ja Kätlin Unt Otepää gümnaasiumist, Karoliine Saega Tsirguliina keskkoolist, Karel Simson Valga gümnaasiumist ning Kadriann Kalamees ja Ethel Kalpus Tõrva gümnaasiumist.

Tairo meelest on jõulud eelkõige rahu aeg. «Sellel on oma kindlad märksõnad, nagu jõulufilmid või mulgikapsad,» tõi Tairo välja. «Üks märksõnadest on üldse söömine, sest süüakse palju,» märkis Kätlin. Mõlema noore sõnul ei saa muidugi üle ega ümber jõulukuusest, selle iseloomulikust lõhnast ja ehtimisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles