Pimedad tänavad jäävad valgustuse ootele

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kujutagem hetkeks ette Suve tänava elanike koduteed. Nagu musta auku laskumine: paremat kätt Läti piiri äärne tühermaa, ümberringi pilkane pimedus. Niisuguseks jääb see veel mõneks ajaks, kuid lootuskiir projekteeritava tänavavalgustuse kaudu juba paistab.
Kujutagem hetkeks ette Suve tänava elanike koduteed. Nagu musta auku laskumine: paremat kätt Läti piiri äärne tühermaa, ümberringi pilkane pimedus. Niisuguseks jääb see veel mõneks ajaks, kuid lootuskiir projekteeritava tänavavalgustuse kaudu juba paistab. Foto: Rein Säinas

Mahukate tööde käigus vahetati Valgas välja üle 2000 valgusti ja ehitati kümneid kilomeetreid uusi liine. Tänuväärse töö tulemusena sai vastne valgus paraku vaid kohtadesse, kus see juba ennegi oli.

Millal saavad valgustatud aga tänavad, mille elanikud juba väga pikka aega pimedas on pidanud hakkama saama? Selliseid tänavaid on linnas üle 20 ja üks neist on Suve tänav Läti piiri ääres. «Nüüd vastu talve on olukord eriti trööstitu,» räägib sealne elanik, kes oma nime leheveergudel näha ei soovinud. «Ülevalt linnast tulles on tunne, nagu laskuks musta auku.»

Kohapeal selgus, et «must auk» on üsna täpne väljend, sest tänav suundub omajagu järsult kallakust alla, pealegi on ka teekate halvas seisukorras. Täpsemalt öeldes see on olematu – tegemist on kruusakattega aukliku tänavalõiguga. Libedaga ei olevat sel ohtlikul «kaldteel» võimalik jalgsi liikudagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles