Bussipiletid tasub osta aegsasti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti suurimaid bussijaamasid ja piletimüügikeskkonda Tpilet.ee opereeriv ettevõte T grupp AS soovitab jõulupühade ja aastavahetuse perioodil bussidega reisivatel sõitjatel reisiplaanid varakult paika panna ning osta sõidupiletid võimalusel juba paar päeva enne reisi toimumist.

«Jõulude, aastavahetuse ja jaanipäeva paiku kasvab sõitjate arv kaugbussiliinidel tavapärasega võrreldes oluliselt. Samas ei toimu sõitjate arvu hüpped aasta-aastalt ühetaoliselt, sest seda mõjutab pühade sattumine kas nädalasisesele ajale või nädalavahetusele. Seetõttu on bussiettevõtetel raske hinnata lisabusside käiku panemise vajadust,» selgitas T grupi bussijaamade võrgustiku ja Tpilet.ee juht Ingmar Roos.

Ta lisas, et bussiettevõtetel on lisabusside vajadust mõnevõrra lihtsam ette prognoosida, juhul kui võimalikult suur osa sõitjatest ostab enda pileti paar päeva enne reisi toimumist.

Tpilet.ee piletimüügikeskkonnas on võimalik osta enamiku Eestis kaugbussiliine teenindavate vedajate sõidupileteid 10 või enam päeva ette. Nendel, kes eelistavad sõidupileti osta siiski bussijaama kassast või bussijuhilt, soovitab Roos veenduda, et tegemist ei oleks päeva viimase reisiga, mis võib olla välja müüdud, ning kontrollida bussijaama kassade lahtiolekuaegasid pühadeperioodil.

Tallinna, Tartu, Narva, Jõhvi, Haapsalu, Rakvere, Pärnu, Sillamäe, Valga, Viljandi ja Võru piletimüügipunktide pühadeaegsed lahtiolekuajad on avaldatud Tpilet.ee veebilehel.

Ühtlasi soovitab T grupp pühade ajal õigeks ajaks enda lähedaste juurde jõudmise huvides hoiduda sõidupiletite «käest-kätte» ostmisest neid bussijaamade ümbruses müüvatelt hangeldajatelt. Tundmatu isiku käest sõidupileti ostmisel võib selguda, et tegemist on mitmeid kordi välja trükitud ja mitmele isikule «käest-kätte» edasi müüdud piletiga või ka eelnevalt juba tagastatud sõidupiletiga.

«Bussipiletitel on sarnaselt kontserdipiletitega unikaalne numbriline kood ja sellele vastav ribakood. Kui sama ribakoodiga pilet on juba üks kord esitatud bussijuhile kontrollimiseks, siis ei ole teisel sama koodiga pileti omanikul enam võimalik selle piletiga bussile minna,» selgitas Roos tundmatutelt vahendajatelt pileti ostmisega kaasnevaid riske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles