Murelik isa: valehäire viib lapsed õue külmetama

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris on Valga põhikoolis olnud kaks tuletõrjehäiret, millest mõlemad on osutunud valehäireteks – suitsuandurid reageerisid õpilaste toiduvalmistamisest levivale suitsule. Nagu kord ja kohus, tehti neil korral läbi ka täielik evakuatsioon.
Detsembris on Valga põhikoolis olnud kaks tuletõrjehäiret, millest mõlemad on osutunud valehäireteks – suitsuandurid reageerisid õpilaste toiduvalmistamisest levivale suitsule. Nagu kord ja kohus, tehti neil korral läbi ka täielik evakuatsioon. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalasega võttis ühendust lapsevanem, keda häirivad pidevad tuletõrjehäired Valga põhikoolis, mis õpilasi tarbetult lageda taeva alla külmetama saadavad. Murelik isa küsis: kas tõesti paremini ei saaks?

«Mul on laps mitu korda pärast neid häireid haige olnud,» rääkis Valga põhikooli algklassides õppiva lapse isa, kes oma nime avaldada ei soovinud. Tema sõnul juhtus esimene kord selline asi eelmisel aastal enne jõuluvaheaega, kui lapsed valehäireks osutunud tuletõrjealarmi peale pikemalt mõtlemata õhukestes riietes koolist välja kamandati. «Laps oli pärast terve nädala haige.»

Täpselt sama kordus sügisel ja nüüd jälle paari nädala eest, kui järjekordsed valealarmid lapse haigestumisega päädisid. «Esmaspäeval läks laps pärast haigust esimest päeva tagasi kooli ja teisipäeval oli jälle häire. Seekord olla piparkoogid kärssama läinud ja muidugi taas kord tehti kool tühjaks ja jälle tuli laps koju ning kurtis kehva enesetunnet,» oli isa nördinud. Tema teada aetakse lapsed sellisel juhul isegi ujumistunnist poolpaljalt välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles