Katuseraha läheb kirikutele, koolidele ja küladele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogulastelt olulise rahasüsti saanud Valga Jaani kirikus on viimaste aastate jookul ära tehtud suuremahulised remonttööd. SA Valga Jaani Kiriku Renoveerimine juhatuse esimees Sirje Päss tutvustamas pühakoja uue ilme saanud käärkambrit, kus puhastati ja värviti üle ka aknad ja uksed.
Riigikogulastelt olulise rahasüsti saanud Valga Jaani kirikus on viimaste aastate jookul ära tehtud suuremahulised remonttööd. SA Valga Jaani Kiriku Renoveerimine juhatuse esimees Sirje Päss tutvustamas pühakoja uue ilme saanud käärkambrit, kus puhastati ja värviti üle ka aknad ja uksed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigieelarvest jagatavat niinimetatud katuseraha tuleb uuel aastal Valgamaale mullusest vähem. Samaks on aga jäänud raha saavate omavalitsuste arv.  

Kui sedapuhku tuleb katuserahana maakonda 199 000 eurot, siis eelmine kord oli see summa 219 000 eurot. Suurem osa seekordsest summast tuleb Valga linna: kokku 89 000 eurot.

«Erakonnad on Valgat hästi meeles pidanud. Sotsiaaldemokraatlik erakond eraldas koguni 47 000 eurot meie objektidele. Nimekirjas on toetused muinsuskaitsealuste hoonete – Jaani kiriku ja Eesti Issidori peakiriku – remontimiseks, väikeinvesteeringuid vaba aja veetmise parandamiseks, aga ka toetusi sotsiaalvaldkonnale, näiteks MTÜ Habituse Lembitu 2 hoone ja Kurepesa asenduskodu peamaja remondiks,» kinnitas Valga linnapea Kalev Härk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles