Noor nupumees napsas leiutiste konkursilt preemia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva gümnaasiumi üheksanda klassi õpilane Miko Sein (paremal)sai õigekirja korrektuuri äpi idee eest preemia. Pildil demonsteerib ta seda koos juhendaja Jaan Tasaga.
Tõrva gümnaasiumi üheksanda klassi õpilane Miko Sein (paremal)sai õigekirja korrektuuri äpi idee eest preemia. Pildil demonsteerib ta seda koos juhendaja Jaan Tasaga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva noormees Miko Sein saatis õpilasleiutajate riiklikule konkursile niivõrd nutika idee – õigekirjakontrolli mobiilirakenduse –, et sai selle eest žüriilt endalegi üllatuseks teise koha preemia.

«Õpetaja Jaan Tasa rääkis tehnoloogiatunnis konkursist ning pani kõik poisid leiutama,» rääkis Tõrva gümnaasiumi 9. klassis õppiv Miko Sein. «Mõtlesin veidi järele, millest ma ise puudust tunnen, ja siis tuligi pähe idee välja pakkuda õigekirjakontrolli äpp, mille abil saab käsikirjas teksti õigekirja kontrollida. Ei pea enam ÕSist ükshaaval sõnu järele vaatama,» rääkis Miko idee sünniloost.

Konkursile tuligi õpilastel esitada idee, mitte reaalselt valmis tehtud asi. Kui Miko idee teoks teha, oleks kontrolliprotseduur järgmine: kirjutad teksti valmis, teed telefoniga sellest pildi ja vastav äpp kontrollib selle üle ning tõmbab punasega vigasele kohale joone alla. «Sellest oleks abi nii õpilasele kui õpetajale,» arvas noormees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles