Palupera ilmavaatlejate kuulsus ulatub üle kogu maailma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programmiga GLOBE on ühinenud ja ilmastikuvaatlusi teevad Palupera põhikooli õpilased juba 2009. aastast alates. 9. klassi õpilane Andre Lõhmus vahetab parasjagu tahmafiltrit, et välja selgitada tahma kontsentratsioon õhus.
Programmiga GLOBE on ühinenud ja ilmastikuvaatlusi teevad Palupera põhikooli õpilased juba 2009. aastast alates. 9. klassi õpilane Andre Lõhmus vahetab parasjagu tahmafiltrit, et välja selgitada tahma kontsentratsioon õhus. Foto: Sirje Lemmik

Kolm aastat hoolikaid ilmavaatlusi tõid Palupera põhikooli õpilastele ja juhendajale rahvusvahelise tunnustuse.

Eriti hinnaliseks teeb tunnustuse tõik, et rahvusvahelises atmosfäärivaatluste programmis GLOBE osalevast Eesti 71 koolist sai tunnuskirja ainult kaks: peale Palupera põhikooli veel Kilingi-Nõmme gümnaasium.

Just sel ajal, kui Palupera põhikooli jõudsin, hakkasid 9. klassi õpilased matemaatikatunnis vahetama tahmafiltrit. Nimelt liitus kool ka rahvusvahelise keskkonna- ja teadushariduse programmi GLOBE käivitatud tahmamõõtmise kampaaniaga, milles käimas viimane etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles