Juhtkiri: jõulusoov valitsusele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Erik Prozes

Kuigi on jõulukuu ja kõneldakse jõulurahust, ei näita meie poliitikud siinkohal üles mingit sobivat eeskuju. Näiteks suurimas opositsiooniparteis Keskerakonnas köeb juba mitmendat kuud vastasseis Edgar Savisaare ja Kadri Simsoni vahel, mistõttu mõnigi partei liige sealt välja astuda on lubanud.

Opositsiooni nõrkus mõjutab kaudselt ka koalitsiooni. Kuna suurim opositsioonipartei sisevastuoludes sipleb, on ohjad valitsusliidus lõdvaks lastud. Igatahes ei meenu Eesti lähiajaloost teist sellist koalitsiooni, mille puhul partnerite erimeelsused nii selgelt välja oleks paistnud.

Nagu tõdeb oma ajaveebis opositsioonilise Vabaerakonna liider Andres Herkel, iseloomustab praegust kolme osapoolega valitsust olukord, kus luik, haug ja vähk üritavad koos vankrit vedada, kuid igaüks sikutab eri suunas. Et üksmeelt partnerite vahel napib, tunnistas mõne kuu eest Valgamaalasele ka Reformierakonna kunagine liider Siim Kallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles