Legendaarne Tõrva kõrts veel uksi ei sulge

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui päevasel ajal võib Tõrva kesklinnas asuvas Musta Kõutsi kõrtsis toidumõnusid nautida, siis nädalavahetuste õhtutel muutub see üheks linna suuremaks peokohaks.
Kui päevasel ajal võib Tõrva kesklinnas asuvas Musta Kõutsi kõrtsis toidumõnusid nautida, siis nädalavahetuste õhtutel muutub see üheks linna suuremaks peokohaks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Taas on liikvel kuuldused, et Tõrva südalinnas üle kümne aasta tegutsenud Musta Kõutsi kõrts lõpetab pidude korraldamise. Kuigi terake tõtt jutus on, ei kavatse kõrts selle pidajate sõnul veel kuhugi kaduda.

«Seda juttu on juba kolm aastat räägitud,» ohkas kõrtsi kaasomanik Anneli Russiver-Tamm, kellel koos abikaasaga täitub tuleva aasta mais üksteist aastat kõrtsipidamist. Kuigi naine lükkas kiiresti ümber jutud, nagu Must Kõuts oma uksed jäädavalt sulgeks, tunnistas Russiver-Tamm, et tõepoolest on nad viimasel ajal mõlgutanud mõtteid muutustest.

«Meil oli plaan, et uuest aastast teeme kõrtsist viisaka ja kena söögikoha. Sellise, kus inimesed saavad ennast ise odavamalt ja kiiremalt teenindada,» rääkis Russiver-Tamm. Tema sõnul tingis muudatusemõtteid tõdemus, et praegu moodustavad nende põhimüügi päevaprae tellimused. «Paraku on Tõrvas à la carte tellijaid vähe,» nentis naine, viidates asjaolule, et põhimenüüst roogi eriti tihti ei tellita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles