Mida teha, kui laps kipub halvale teele?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte vahel esineb koolis tihtipeale löömist ja ähvardamist ja seda isegi tüdrukute hulgas. Tasub aga teada, et taolised teod võivad tuua kaasa karistuse.
Noorte vahel esineb koolis tihtipeale löömist ja ähvardamist ja seda isegi tüdrukute hulgas. Tasub aga teada, et taolised teod võivad tuua kaasa karistuse. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valgamaa alaealiste komisjoni sekretäri Ivi Tigase sõnul laste õigusrikkumisi viimastel aastatel eriti vähemaks jäänud ei ole. Suur hulk komisjoni ette sattunuid on kimpus ka koolikohustuse täitmisega ehk teisisõnu: kipuvad poppi viskama.

Missuguste probleemidega lapsed kõige sagedamini teie juurde satuvad?

«Kolmandik aruteludest on seotud koolikohustuse mittetäitmisega. Noorte vahel esineb aeg-ajalt ka löömist ja ähvardamist, isegi tüdrukute hulgas. Tihti nad ei tea, et löömine võib olla kuriteokoosseisule vastav tegu. Ka sõnade loopimine võib viia halbade tagajärgedeni, seetõttu on enesekontroll oluline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles