Külalistel jagus küsimusi kamaluga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalised Tsirguliina keskkoolist Valgamaalase toimetuses
Külalised Tsirguliina keskkoolist Valgamaalase toimetuses Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Esmaspäeval olid Valgamaalase toimetuses taas külalised. Tsirguliina keskkooli õpetajad Marika Troon ja Jana Vainonen olid kaasa võtnud kaheksa Tsirguliina keskkooli kuuenda klassi õppurit. Need olid Kerli Korp, Pärt Saega, Reni-Ando Mooses, Artur Köller, Priidu-Joosep Kutsar, Renek Pajumäe, Karl Kahro ja Kermo Solovjov.

Tegu polnud vaid uudishimu rahuldamiseks korraldatud külaskäiguga. Nimelt õpivad Tsirguliina kooli kuuendikud praegu eesti keele tunnis ajalehe tegemist. Oli kohe näha, et õpetaja Troon oli lastega tubli eeltöö ära teinud: külalistel jätkus asjatundlikke küsimusi lausa kamaluga. Ega tegevtoimetaja Jaan Rapp, küljendaja Jüri Rüsülainen ja reporter Lea Margus ka ühtki vastust võlgu jäänud.

Näiteks tahtis Pärt teada, kui kaua ühe lehenumbri tegemine aega võtab. Reni-Ando aga uuris, kui raske reporteritöö on.

Keeletoimetaja Aime Hõbejõgi rääkis oma igapäevasest võitlusest trükiveakuradiga ja pakkus lastele ka veidike peamurdmist selle kohta, kuidas veidi segi läinud sõnadest õiged eestikeelsed väljendid saaks.

Selgus, et külaliste seas on mitu tõelist Valgamaalase fänni, kellel lehe kohta vaid kiidusõnu jagus. «Mulle Valgamaalane väga meeldib. Eriti meelsasti loen uudiseid sellest, mis juhtunud. Isegi reklaamid meeldivad mulle, need on tihti nii huvitavad,» kinnitas Reni-Ando.

Kerli aga leidis, et Valgamaa elanikule on maakonnalehe lugemine suisa hädavajalik. «Mulle meeldib lehes kõik. Saan sellest teada, mis piirkonnas toimub.»

Õpetaja Marika aga leidis, et Valgamaalase paber- ja digileht täiendavad üksteist nii hästi, et ta ei kujutaks ettegi olukorda, kus ühest neist loobuma peaks. «Mulle meeldib digilehe juures operatiivsus. Kui midagi on toimunud, saan sellest kiiresti teada. Pikemaid lugusid aga loen meelsamini paberlehest, on hea tunne seda käes hoida.»

Ühe lemmikrubriigina tõi ta välja küsitluse. «Huvitav on teada saada, mida inimesed ühest või teisest asjast arvavad. Olen ka ise kord tänaval nii-öelda Valgamaalase küsitluse tegija ohvriks sattunud. Pärast olin päris närvis, et mida kokku rääkisin: ei julgenud lehte järgmine päev kohe lahtigi võtta. Lõpuks ikka võtsin ja kõik oli väga hästi.»

Ka on õpetaja Troonil hea kogemus maakonnalehe kuulutusterubriigiga. «Leidsin sealt info küttepuude pakkuja kohta. Helistasin lehes olnud numbril ja sain endale küttepuude toomisel partneri, kelle teenust siiani kasutan – ja olen väga rahul.»

Õpetaja Vainonen aga kiitis Valgamaalase pildigaleriisid. «On ju aru saada, et lehte väga palju pilte ei mahu. Siis ongi hea, kui neid veebis palju on – vaatamist jagub.» Ka õpetaja Troon leidis, et Valgamaalases on head ja sisukad fotogaleriid.

Pärast tunniajalist tutvumist toimetuse tööga külalised lahkusid. Toimetuses püsis aga sellest kohtumisest soe tunne tööpäeva lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles