Järvemuusika hakkab kõlama Joosti taktikepi all

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Risto Joost.
Dirigent Risto Joost. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

19. Leigo Järvemuusika leiab aset 2016. aasta 5. ja 6. augustil. Viimastel aastatel taas tugevamalt klassikalisele muusikale keskenduva programmi ja spetsiaalse noortest muusikutest koosneva festivaliorkestri paneb kokku Eesti tippdirigent Risto Joost.

Leigo Järvemuusika on viimasel paaril aastal keskendunud taas rohkem klassikalisele muusikale. 2016. aastal pannakse nõudliku programmi esitamiseks esimest korda kokku noortest Eesti muusikutest koosnev festivaliorkester. Kahepäevase muusikasündmuse korraldusmeeskonnaga on ühinenud ka andekas Eesti tippdirigent Risto Joost, kelle eestvedamisel orkester kokku tuleb.

Joost on auhinnatud dirigent, kes lisaks sellele, et kannab peadirigendi ülesandeid rahvusooperis Estonia ja Tallinna kammerorkestris, on alates 2015/1016 hooajast ka Leipzigi MDR raadiokoori kunstiline juht.

Eesti suurimate klassikalisele muusikale pühendatud vabaõhukontsertide 2016. aasta programmist leiab nii Arvo Pärti kui Mozartit, kelle sünnist möödub 2016. aastal 360 aastat.

Leigo Järvemuusika peakorraldaja Tiiu Tamme sõnul on suur osa programmist juba koos, kuid kindlasti saab see lähikuudel väärilist täiendust. «Suurt rõõmu teeb Risto Joosti ühinemine meie korraldusmeeskonnaga, tema kogemus aitab kindlasti programmi rikastada ning luua Leigole just sinna sobiva helipildi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles