Valga linnaarhitekt jagab Viljandis kogemusi

Jüri Rüsülainen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jiri Tintera
Jiri Tintera Foto: Hanno Valdmann

Reedel leiab Viljandis Kondase keskuses aset järjekordne vestlus sarjast «Ääremärkused». Külla tuleb Valga linnaarhitekt Jiri Tintera.

Nagu andis teada keskuse esindaja Gregor Taul, tuleb juttu väikelinnade võitlusest ääremaastumisega Valga linna näitel. Välja on käidud idee lammutada linnas sadakond nõukogudeaegset kortermaja, tihendada nende arvelt kesklinna ning tuua inimesed elama tühjalt seisvatesse vanalinna puumajadesse. Kohtumisel räägib Tintera, mis plaanist saanud on ja millised on teised võimalused väikelinna elu säilitamisel ja edendamisel.

Tšehhist pärit Tintera omandas 2007. aastal tsiviilehituse ja arhitektuuri erialal magistrikraadi Tšehhi Tehnikaülikoolist Prahas (2007). Praegu on ta Tallinna Tehnikaülikooli doktorant ning uurib kahanevaid linnasid ning mahajäetud ja alakasutatud alasid.

«Ääremärkused» on vestlussari, kus kõnelevad inimesed, kes ühel või teisel viisil puutuvad kokku enese või kellegi teise positsioneerimisega kultuuri äärealal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles