Valgalanna avas kodulinnas esimese isikunäituse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätlyn Podiradti isikunäituse avamine Valga kultuurikeskuses
Kätlyn Podiradti isikunäituse avamine Valga kultuurikeskuses Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäeva õhtul avas valgalanna Kätlyn Podiradt Valga kultuuri- ja huvialakeskuses  oma esimese näituse, mis kandis nimetust "Puudutus". Kohale oli tulnud hulk kunstniku sugulasi, sõpru ja tuttavaid.

Välja oli pandud paarkümmend kunstniku  loometööd,mille hulgas olid lisaks õlimaalidele ka omanäolised japõnevad 3D maalid. "Oma töödesse olen pannud oma tunded, emotsioonid  ja armastuse.Innustust  annavad mulle minu ümber olevad inimesed.Oma tööd teen kätega, abivahendeid kasutan väga vähe,"ütles Podiradt näituse avamisel.

Pildid pidid tal paremini välja tulema siis, kui on olnud halb päev ."Ju on sel hetkel mul vaja ennast välja lülitada, olla omaette ja panna  emotsioonid oma töödesse," arvas ta.Ühe 3D maali tegemiseks kulub tema sõnul kuni poolteist kuud. "Kiht kihi haaval ehitan liimi, kipsi ja pahtlisegust üles oma töö. Selle tehnika olen ise välja töötanud .Tavapäraselt tehakse taolist tööd kipsiga  pahteldatud seinale, mina teen aga lõuendile.Eestis on see väga uudne tehnika," selgitas kunstnik 3D maalide valmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles