Prillipaari ostuks võib toetust küsida

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silmaarst Viljar Vihmann soovitab laste nägemist kontrollida lasta juba varakult. Kui prillid on välja kirjutatud, kuid nende ostuks rahakott kõhnaks jääb, tasub abi otsida elukohajärgsest omavalitsusest. Foto on illustreeriv.
Silmaarst Viljar Vihmann soovitab laste nägemist kontrollida lasta juba varakult. Kui prillid on välja kirjutatud, kuid nende ostuks rahakott kõhnaks jääb, tasub abi otsida elukohajärgsest omavalitsusest. Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Nägemise korrigeerimine võib kujuneda vägagi kulukaks. Riigi või omavalitsuse abiga võivad aga lapsed prillipaari kätte saada soodsamalt.

Palupera vallas on lapsele prillide ostmise toetus aastas 50 protsenti kulutusest, kuid mitte üle 65 euro. «Näiteks kui prillid maksid 100 eurot, saab lapsevanem 50 eurot; kui hind oli 150, saab ta 65 eurot. Seda iga aasta üks kord, kuni laps saab 18aastaseks,» selgitas vallavanem Terje Korss. Pere majanduslikku seisu või puuet vald ei arvesta ning vallavanema sõnul kasutatakse toetust agarasti juba aastaid.

Puka vallas toetatakse optiliste prillide puhul lapsi samuti 18. eluaastani, kuid toetus on kuni 64 eurot; samuti Otepääl, kus toetus läheb ühekordse toetuse alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles