Juhtkiri: vastuoluline poliitika

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikum
Tartu Ülikooli kliinikum Foto: Kristjan Teedema

Muutuv elu toob kaasa vajaduse muuta ka asutuste tööpõhimõtteid, et efektiivsus kasvaks. Kõige parem näide on maksu- ja tolliamet. Kui kümmekond aastat tagasi kuulusid pikad järjekorrad maksuametnike tööpaigas lahutamatult varakevade juurde, siis nüüd valitseb teenindusbüroodes pea aasta läbi pigem vaikelu.

Sestap on mõistetav maksu- ja tolliameti juhi Marek Helmi algatus koondada ametis iga kümnes ametikoht. Kokku peaks kärpeplaan kaotama seal 168 ametit. Enim kohti – 56 – kaob uuest aastast kontrolliosakonnas. Põhjusena tõi maksu- ja tolliameti juht selle, et varimajandus on taandumas ja maksulaekumine paranemas.

Jääb loota, et ametkond säilitab uuenduste käigus töövõime või see isegi paraneb. Igatahes on tegu hea näitega, kuidas riigiaparaati efektiivsemaks muuta. Hoopis küsitavam on valitsuse sel nädalal avalikkuse ette jõudnud nõue vähendada töökohtade arvu Tartu Ülikooli kliinikumis 85 ja Põhja-Eesti regionaalhaiglas 80 võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles