Börsipaketi valijad võitsid

Riina Martinson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrimontöör Tauno Laurson paigaldamas kaugloetavat arvestit – kiretut voolumõõtjat, mis pakettidest midagi ei tea.
Elektrimontöör Tauno Laurson paigaldamas kaugloetavat arvestit – kiretut voolumõõtjat, mis pakettidest midagi ei tea. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kohe saab ümber avatud elektrituru kolmas aasta ja kogemus näitab, et suuremal või vähemal määral osutusid igal aastal võitjaks riskantsema börsipaketi valinud kliendid.

Börsi- ja fikseeritud hinnaga elektripakettide vahe on aina suurenenud. «Kui esimesel avatud turu aastal oli börsipakett viis protsenti soodsam ja mullu juba 15, on tänavu oktoobri lõpu seisuga börsipaketi valinud tarbijad keskmiselt 23 protsenti vähem maksnud,» rääkis portaali energiaturg.ee tegevjuht Pirmin Tamm.

Paljudel kodutarbijatel saab aasta lõpus läbi senine elektrileping ja kui nad tahaksid algavast aastast uut müüjat või paketti valida, peaks vahetus tehtud olema hiljemalt 10. detsembriks. Tegelikult võib uut elektrimüüjat valida kas või iga kuu. Aga mida valimise juures silmas pidada?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles