Tormikahjude likvideerimine on lõpusirgel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi parandamas tormijärgseid kahjustusi. Foto on illustreeriv.
Elektrilevi parandamas tormijärgseid kahjustusi. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Nädalavahetuse tormiga tekkinud ulatuslike elektrikatkestuste likvideerimine on lõpusirgel.

Kõik tormikahjud on likvideeritud Ida- ja Lääne-Virumaal, Põlva-, Jõgeva- ning Võrumaal. Viimaseid üksikud elektrikatkestused likvideeritakse veel Valga-, Tartu-, Järva-  ja Hiiumaal. Kõik elektrikatkestused kõrvaldatakse tänase päeva jooksul ka Harjumaal, andis teada Elektrilevi.

Rohkem rikkeid on jätkuvalt Pärnu-, Saare-, Rapla- ja Viljandimaal, kus võib kuni homseni elektrita jääda üksikuid majapidamisi. Kella 13 seisuga oli Elektrilevi võrgus 157 riket, mille tõttu oli elektrita kokku 1771 majapidamist ja ettevõtet.

Valgamaal oli Elektrilevi katkestuste kaardi põhjal kella 15 paiku elektrita veel neli alajaama kokku kuue majapidamisega. Kui Karula ja Puka vallas on elektrita majapidamisi kummaski üks, siis Hummuli vallas on neid neli.

«Mõistame, et voolu kadumine põhjustab palju ebamugavust ja teeme parima, et elekter võimalikult kiiresti tagasi tuua,» selgitas Elektrilevi käiduosakonna juhataja Taivo Tõnne. Rikkeid kõrvaldab täna kokku 80 rikkemeeskonda.

Ühtlasi palub Elektrilevi helistada rikketelefonil 1343 kõigil neil elektrita majapidamiste omanikel, kellele ei ole SMSiga teada antud elektrikatkestuse likvideerimisest. «Võib tekkida üksikuid olukordi, kus suurema liinirikke kõrvaldamisel peaksid kõik majapidamised elektri tagasi saama, kuid samal liinil on veel teinegi rikke, millest võrguettevõte veel teadlik ei ole.»

Maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles