Haiglajuht taunis naaberriigi käitumist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga haigla.
Valga haigla. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK) arutas reedel avalikul istungil patsientide vaba liikumise edendamist, et selle kaudu areneks ka Eesti tervishoiusüsteem.

«Kaks aastat tagasi jõustunud Euroopa Liidu sellekohane direktiiv ei ole tegelikult hästi tööle hakanud. Sellest on kahju, sest patsientide piiriülene liikumine ning eriti Eesti raviteenuste tarbimine välismaalaste poolt arendaks ka meie enda meditsiini,» rääkis ELAKi esimees Kalle Palling reedel.

ELi patsiendiõiguste direktiivi kohaselt võivad haigekassas kindlustatud patsiendid minna plaanilisele ravile teise Euroopa Liidu riiki ning taotleda pärast seda haigekassalt rahalist hüvitist. Direktiiv annab ka Eesti raviasutustele võimaluse tervishoiuteenuste ekspordiks, see tähendab, et teiste riikide patsientidel on võimalik tulla Eestisse ravile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles