Torm tõi kaasa hulga elektrikatkestusi

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maakond pääses tormist seekord ilma suuremate kahjudeta. Siiski tuli nii mõnelgi puul marule alla anda, nagu juhtus ka Valgas Priimetsa kooli juures.
Valga maakond pääses tormist seekord ilma suuremate kahjudeta. Siiski tuli nii mõnelgi puul marule alla anda, nagu juhtus ka Valgas Priimetsa kooli juures. Foto: Lugeja pilt

Nädalavahetusel Eestit räsinud torm jõudis pahandust teha ka Valgamaal, kus päästjatel tuli välja sõita 29 korral. Ulatuslikumad elektrikatkestused tabasid Puka ja Tõlliste valda.

Päästeameti Valgamaa piirkonna juht Alar Roop kinnitas, et kõik laupäevased ja pühapäevased väljakutsed olid seotud tormikahjustustega. Kõige rohkem elektrikatkestusi oli eilehommikuse seisuga Puka ja Tõlliste vallas. Roobi sõnul olidki katkestused neis piirkondades suure tõenäosusega seotud alajaama rikkega. «Ilmselt oli kuskil liin maas ja sellest ka katkestused.»

Tõlliste vallas oli eile hommikul tormituulte tõttu Laatres maas üks tänavavalgustuse liin ning elektrita umbes 100 majapidamist. Abivallavanem Mati Raud tõdes siiski, et torm läks üle pigem rahulikult. "Siiamaani pole keegi ka metsa tagant väga kisa tõstnud. Õnneks oleme merest piisavalt kaugel – eks need tormid on rohkem mereäärne teema. Meil on pigem nii, et kukkuvad puud on otsa hakanud saama,« tõdes Raud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles