Valgamaal on elektrikatkestusi enim Helme ja Põdrala vallas

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katkenud elektriliin. Foto on illustratiivne.
Katkenud elektriliin. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi öö ja varahommiku jooksul on elektrivarustus taastatud 32 249 Elektrilevi kliendil, oli laupäeval kella 15.30 seisuga Elektrilevi tööpiirkonnas vooluta veel enam kui 10 000 majapidamist. Neist Valgamaal 539.

Kõige enam katkestusi on Helme ja Põdrala vallas. Üle eesti oli elektrita majapidamisi enim Saare-, Pärnu-, Viljandi-, Hiiu-, Rapla- ja Harjumaal. Enamus ulatuslikke rikkeid loodab Elektrilevi kõrvaldada laupäeva jooksul. Kõige suuremate tormikahjudega Saaremaal kestab rikete kõrvaldamine esialgsel hinnangul kogu nädalavahetuse.

"Öösel valmistasime ette rikkemeeskondade tööplaani, otsisime rikete asukohti ja taastasime elektrivarustuse kokku 32 249 majapidamisel," selgitas Elektrilevi käiduosakonna juhataja Taivo Tõnne ettevõtte pressiteate vahendusel.

Tõnne sõnul muudab rikete kõrvaldamise keeruliseks jätkuvalt tugev tuul ja prognooside järgi pühapäeva pärastlõunal tekkiv uus torm.

Rikete kõrvaldamisega tegeleb kokku 96 Elektrilevi ja elektriehitusettevõtete rikkemeeskonda ning 40 Elektrilevi varahaldurit, kes aitavad rikkemeeskondadele töö kiirendamiseks leida rikete täpseid asukohti.

Elektrilevi möönab, et voolu kadumine põhjustab palju ebamugavust ja lubab anda endast parima, et elekter võimalikult kiiresti tagasi tuua. Teadaolevatest riketest saadab ettevõte ise klientidele SMS-teate. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole rikkega tegelemisest teavitavat sõnumit saanud. Nii saab kõnekeskuse kaudu teenindada operatiivsemalt neid kliente, kelle elektrikatkestuse kohta Elektrilevi juhtimiskeskusel info puudub.

Maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates tuleks kohe helistada Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi isegi 10 meetri raadiuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles