Suurvalla nime küsimus küttis õhu kuumaks

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva, Helme, Hummuli ja Põrdala valla suurematele ettevõtjatele oli omavalitsuste ühinemisest rääkima kutsutud valdade-linnade ühinemise spetsialist Rivo Noorkõiv, kes andis ülevaate ühinemisreformi tagamaadest.
Tõrva, Helme, Hummuli ja Põrdala valla suurematele ettevõtjatele oli omavalitsuste ühinemisest rääkima kutsutud valdade-linnade ühinemise spetsialist Rivo Noorkõiv, kes andis ülevaate ühinemisreformi tagamaadest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva, Helme, Põdrala ja Hummuli piirkonna ettevõtjate osalusel korraldatud kohtumisel olid arutluselomavalitsuste ühinemine ning lähiaja investeeringuplaanid. Muu hulgas tuli juttu ka uue hiigelvalla nimest.

Neljapäeval Tõrva kultuurimajas peetud kohtumisele, millest võtsid osa nelja ühinemisläbirääkimisi pidava omavalitsuse juhid, oli kogunenud umbes 30 lähipiirkonna suurimat ettevõtjat. Samuti oli kohal valdade-linnade ühinemise spetsialist Rivo Noorkõiv, kes esitles oma nägemust plaanitavast haldusreformist.

Ümarlaua esimese poole moodustaski Noorkõivu ülevaade, millise tee peaksid ääremaastunud omavalitsused valima olukorras, kus nende rahvaarv väheneb ja rahvastik vananeb. Spetsialist ei kahelnud välja öelda oma veendumust, et seekord leiab loogilisena tunduv haldusreform ka aset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles