Noorte loomingulisus avaldas muljet

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal.
Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Noortele suunatud üleriigilisel keskkonnasõbraliku koti konkursil olid parimate seas Valga põhikooli, Lüllemäe põhikooli ja Valga Priimetsa kooli noored, kes avaldasid muljet loomingulisuse ning aktiivsusega.

Konkursi korraldaja Teele Kants sõnas, et žürii poolehoiu võitsid Valga põhikooli 2.d klassi lapsed, kes saavad üheskoos külastada Tartus botaanikaaeda, ja Lüllemäe põhikooli 8. klassi lapsed, kes saavad Tartu Ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia loodusteemalised õppematerjalid.

Eriauhinnad said ka Valga põhikooli 6.a ja 6.b klass. «Põhikooli õpilased võtsid konkurssi väga tõsiselt ja lähenesid kilekotile alternatiivi leidmisel avatult ja töökalt,» rääkis Kants.

Korraldaja sõnul jäid teiste seas eriliselt silma ka Valga põhikooli 9.a, 9.b, 9.c, 9.d ja Priimetsa kooli õpilased, kes Pille Oleski juhendamisel olid konkursi käigus teinud ühise töötoa ja ka video oma tegemistest. «Loodetavasti nägid õpilased, et kilekotti saab lihtsalt asendada väga ainulaadsete, ilusate, praktiliste ja keskkonnasõbralike kottidega,» ütles Kants.

Keskkonnasõbraliku koti konkursile laekus üle Eesti kokku 147 kotti. Parimad kotid valis välja žürii, kuhu kuulusid Triin Nõu (MTÜ Tervikring eestvedaja), Mati Kaal (Tallinna loomaaia direktor), Janet Väärtnõu (Killerkoti projekti esindaja), Marta Moorats (Eesti Kunstiakadeemia külalisassistent ja disainer) ja Katrin Jõgisaar (Bioneeri peatoimetaja). Galerii töödest on üleval projekti kodulehel killerkott.org

Kotikonkurss toimus Killerkoti kampaania käigus, mille peamised eesmärgid on vähendada õhukeste kilekottide tarbimist Eestis, leida koostöös kaupmeestega mõistlikud ja keskkonnasõbralikumad alternatiivid ning julgustada poekette lõpetama tasuta kilekottide jagamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles