Muusika ajendas auhinnatud esseed looma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Priimetsa kooli 9. klassi õpilase Vjatšeslav Stiba
Valga Priimetsa kooli 9. klassi õpilase Vjatšeslav Stiba Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kodanikupäevale pühendatud vabariiklikule esseekonkursile laekunud 266 töö hulgast valis žürii välja 19 parimat. Ergutusauhinna vääriliseks osutus Valga Priimetsa kooli 9. klassi õpilase Vjatšeslav Stiba.

Noormehe sõnul soovitas tal konkursil osaleda ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Olga Rubtsova. «Kuna teema oli »Muusika ühendab«, paningi kirja oma nägemuse muusika mõjust. Muusika ei ole ainult helid, vaid sellel on palju laiem tähendus: see ühendab kontserdile tulnud inimesi. Veel arutlesin oma muusikaeelistuste ja -muljete üle,» rääkis Stiba. Üllatus ja rõõm oli suur, kui noormees eelmisel nädalal kutse pealinna tunnustusüritusele sai.

Kui varem meeldis talle elektroonne muusika, siis nüüd eelistab ta kuulata alternatiivset rokki. «Tegelikult kuulan väga erinevat tüüpi muusikat. Olen pool aastat muusikakoolis klaverit õppinud, kuid klaverimängimisele  eelistan muusikat kuulata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles