Otepää koguduse esindus käis Peterburis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää koguduse esindus käis Peterburis.
Otepää koguduse esindus käis Peterburis. Foto: Liliann Keskinen

Peterburi Jaani kogudus tähistas 29. novembril kiriku pühitsemise 155. aastapäeva. Jumalateenistusel jutlustas koguduse diakon Hannu Keskinen, orelit mängis Anton Tšernjajev ning lauluga teenis kaasa koguduse ja Peterburi eesti kultuuriseltsi segakoor Kaja, andis Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuhi vahendusel teada pidulikul sündmusel osalenud misjonär Liliann Keskinen.

Jutluse aluseks olnud tekst Saamueli teisest raamatust räägib Taaveti kohtumisest Jumalaga. Taavet ütleb, et koos Jumalaga hüppab ta üle müüri. Seda on teinud ka kogudus – kirik on tagasi saadud ning see teenib jälle pühakojana. Kiriku sisseõnnistamisel 27. detsembril 1860 kõlanud sõnad  Luuka evangeeliumist «Tulge, kõik on valmis» kutsusid ka nüüd kirikulisi armulauale.

Pärast jumalateenistust luges EELK rändlaulik Kirsti Malmi ette piiskop Tiit Salumäe tervituse ning Eesti kultuuriseltsi esinaine Viiu Fjodorova rääkis koguduse ajaloost. Meenutati siin teeninud vaimulikke ning ka neid, kes aitasid kaasa kiriku taastamisel. Mitmed kunagised talgulised olid kohal selgi piduhõngulisel pühapäeval.

Musitseerisid Kirsti Malmi ja Miriam Hann ning Madara Vilson koos Dina Kaminskajaga.

Õhtu lõppes ühises teelauas, kus lisaks kohalikele maiustustele sai maitsta ka kodumaa maitseid – kiluvõileibu. Umbes poolesajal peolisel oli võimalus jäädvustada end ka Otepää vallavalitsuselt kingiks saadud külalisteraamatusse. Jakob Hurda kaudu sündinud side Otepääga oli sel pidulikul esimese advendi pühapäeval kahekordselt käega katsutav: Otepää kogudust oli esindamas Laine Peterson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles