Juhtkiri: käestlastud võimalus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilaski endine raketibaas
Vilaski endine raketibaas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga militaarteemapargi ja selle eestvedaja Meelis Kivi tegemised on nii linnale kui maakonnale palju tuntust toonud. Praeguseks on peale endise piirivalvelinnaku maakonnakeskuses Tõlliste vallas Sooru küla külje all taastatud ajaloolised kaevikud ja punkrid.

Inimeste huvi meie sõjalise mineviku vastu näitavad ka iga-aastased militaar­ajaloo festivalid. Mujalgi Eestis peetakse näidislahinguid, mis toovad kohale hulga uudistajaid.

Selle teadmise taustal on äärmiselt kurb, et kunagisest Vilaski raketibaasist kujunes laastatud paik, mis aastakümneid kujutanud oma sügavate ja katteta avaustega suurt ohtu kõigile elusolenditele, kes metsas liiguvad: sealhulgas inimestele. Nagu tõdeb Tõlliste vallajuht Madis Gross, oleks baasist võinud kujuneda särav turismiobjekt. Nüüd aga pole teha muud, kui kunagised šahtid kinni ajada ja mets peale istutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles