Röövis kahtlustatavad astuvad kohtu ette

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikul tööle ruttavale bussijuhile tungiti kallale Valgas Energia tänaval.
Hommikul tööle ruttavale bussijuhile tungiti kallale Valgas Energia tänaval. Foto: Rein Säinas

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles kaht meest süüdistatakse röövimises, andis teada prokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina.

Süüdistuse kohaselt tungisid mehed  selle aasta 16. märtsi varahommikul Valgas Energia tänaval 1981. aastal sündinud mehele kallale, kes kiirustas tööle. Mees lükati pikali, teda peksti jalgadega näo ja keha piirkonda ning võeti ära rahakott ja seljakott. Pärast seda kurjategijad põgenesid. Kannatanu viidi raviasutusse, kus talle osutati esmaabi ning lubati hiljem kodusele ravile.

Samal päeval pidasid politseiametnikud kaks meest rünnakus kahtlustatavana kinni. Lisaks leiti röövitud kott koos enamuse esemetega. «Süüdistatavad on varem kriminaalkorras karistatud mehed vanuses 19 ja 26 eluaastat,» täpsustas Kostina.

Pärast rünnakut kinnitas ta Valgamaalasele, et mõlemad ründajad olid Eesti kodanikud. "Ühe puhul on tegemist inimesega, kes oli selle aasta veebruaris kohtumääruse alusel ennetähtaegselt vanglast vabastatud. Kohus rahuldas vahistamistaotluse ning 18aastane mees võeti eeluurimise ajaks vahi alla. Ka teine kahtlustatav võeti vahistamismääruseta vahi alla, kuna ta oli tagaotsitav."

Täna, 2. detsembril ütles Kostina, et mehed viibivad kohtu loal siiani vahi all.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi Valga politsei. Kohtuprotsess algab järgmise aasta juunis.

Rääkides võimalikust karistusest, mis mehi süüdimõistmise korral ootab, nentis prokuratuuri pressinõumik, et karistusseadustik näeb ette röövimise eest karistusena süüdimõistmisel 3- kuni 15aastase vangistuse.

Mõmi päev pärast rünnakut lehetoimetusse helistanud maruvihane mees kinnitas toona, et rünnaku ohvriks langenud mees oli bussijuht, kes umbes kella viie ajal hommikul tööle ruttas. Ennast rünnaku alla sattunud mehe kolleegina esitlenud mehe sõnul on mees, kes pättidele ette jäi, korralik ja viisakas bussijuht, kes rünnaku tagajärjel küllaltki tõsiselt viga sai.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles