Valgas süttisid tuled jõuluvanata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga jõulupuu avamisele kogunenud paarsada inimest ei saanud küll kohtuda jõuluvana ega päkapikkudega – küll aga avanes neil võimalus koos laulda.
Valga jõulupuu avamisele kogunenud paarsada inimest ei saanud küll kohtuda jõuluvana ega päkapikkudega – küll aga avanes neil võimalus koos laulda. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mitmel pool maakonnas saabus advendiaeg tänavu uutmoodi. Valgas tuli see harjumuspäraste päkapikkude ning jõuluvanata, Tõrvas loitsu saatel. Tsirguliinas saab aga ilmselt näha Lõuna-Eesti kõrgeimat elus jõulupuud.

Valgas sai esimese advendi tseremoonial kooridega koos laulda jõululaule, kuid harjumuspäraseks saanud laste etteasted ja kohtumine jõuluvana ning tema abilistega jäid olemata. Jõulupuu tuled süttisid mikrofoni öeldud korraldusega ning need, kes saabusid vähem kui veerand tundi pärast ürituse algust, jäid sümboolsest hetkest ilma.

Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht kinnitas, et tänavuse tseremoonia idee sündis koostöös linna muusikainimestega. «Kui eelmisel aastal oli rõhk pandud tantsule, siis tänavu laulule. Olemegi sihiks võtnud teha igal aastal muudatusi, et ettevõtmises ikka värskust oleks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles