Lõuna-Eestis liiguvad ringi petised

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Operatiivkorrapidaja autodel on olemas kindlad embleemid. Pilt on illustratiivne.
Operatiivkorrapidaja autodel on olemas kindlad embleemid. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäeval sai Valgamaalane vihje, et Võrumaal Sõmerpalu vallas on ringi liikumas kaks meest, kes esitlevad end päästeteenistuse töötajatena ja sooviksid elamus olevaid suitsuandureid kontrollida. Päästeameti kinnitusel hetkel aga nad suitsuandureid kontrollimas ei käi.

Vihje edastanud endine Valgamaa elanik kirjeldas, kes nüüdseks Võrumaal kodu leidnud, kuidas kaks meesterahvast soovisid pääseda majja, kuna päästeametil käivat hetkel suitsuandurite kontrollimise kampaania. 

«Mehed küsisid esmalt, kas olen üksi kodus – juba see oli kahtlane. Seda võimendas omakorda see, et nad sõitsid autoga, mis meenutas operatiivkorrapidajate autosid: punased, kuid iseloomulike embleemideta.»  

Naine tõdes, et olukord oli väga kahtlane: seega ta mehi väravast sisse ei lubanud ja küsis töötõendit. «Selle peale pöörasid nad sõnagi lausumata otsa ümber, istusid autosse ja sõitsid minema,» sõnas naine. 

Väidetavalt oli sama auto käinud naabrite juures eelmisel päeval, kuid seal ei olnud meestel kellegagi rääkida. Sellised vahejuhtumid aga panevad tõsiselt muretsema inimeste turvalisuse pärast, sest paraku liigub selliseid petiseid ringi ja kui liigutakse Võrumaal, siis peaks silmad lahti hoidma ka mujal, kaasa arvatud Valgamaal.

Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik kinnitas täna, et lähiminevikus ei ole päästeametile laekunud infot petistest kodukülastajate kohta. Kiik lisas samas, et Võrumaal elav naine väärib kiitust, sest kahtluse korral tuleb alati küsida töötõendit. «Tõendi õigsust saab kontrollida päästeala infotelefonilt 1524.» 

Lisaks kinnitas Kiik, et suitsuandureid suvalistes kohtades kontrollimas praegu ei käida. 

«Küll on aga päästjad teinud käesoleva aasta jooksul Eestis kokku ligi 15 000 kodukülastust, mille eesmärk on tuleohutusalaste nõuannete jagamine. Enamasti lepitakse kodukülastus eelnevalt kokku või on päästjad ära tuntavad päästeameti embleemidega sõiduki ja riietuse või mundri järgi. Ka vabatahtlikel päästjatel on tõendid, mida nad kahtluse korral näidata saavad,» rõhutas Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles