Maleturniiril on lubanud osaleda ka minister

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käimas on pingeline maleturniir. Foto on illustreeriv.
Käimas on pingeline maleturniir. Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Novembri lõpul koguneb Pühajärvele traditsioonilisele handicap-turniirile esinduslik maletajate seltskond, andis teada üks korraldajatest Ülar Lauk.

16. korda toimuvale võistlusele on oodata üheksat suurmeistrit. Teiste seas on võistlema tulemas kunagine MM-pretendent Aleksei Širov (võitis 1998. aastal Vladimir Kramnikut, ent matš Garri Kasparoviga jäi ära), maailma tipus olnud meestest Robert Hübner ja Jaan Ehlvest, lisaks populaarse malesaidi Crestbook asutanud venelane Sergei Šipov, Läti majandusminister Dana Reizniece-Ozola ja teised.

Eesti paremikust pakuvad neile konkurentsi suurmeister Kaido Külaots ning rahvusvahelised meistrid Ottomar Ladva, Mai Narva, Olav Sepp ja Tarvo Seeman. Kindlasti tasub jälgida ka tänavu Tallinna maratonil korvpalli põrgatamises Guinnessi rekordi püstitanud Marti Medari ja amatööride male MMilt pronksmedaliga naasnud Kaimar Puusepa mängu.

Proffide elu hakkavad kibedaks tegema amatöörid, teiste hulgas tuleb kohale tuntud ärimehi, majandus- ja meediategelasi, kirjanikke ja advokaate. Handicap-süsteem annab neile suure ajaedu, sest tugevamad maletajad annavad nõrgematele aega ette ning ässade kaotused amatööridele pole neis tingimustes sugugi haruldased.

Turniir algab täna, 27. novembril ning lõpeb pühapäeval, 29. novembril. 34 osavõtjat mängivad omavahel kõik läbi – kokku 33 vooru. Live-ülekandeid saab jälgida võistluse erilehelt www.eestimale.ee/pyhajarve2015.

Võistluse korraldavad Stamina SK, Pühajärve puhkekeskus ja Eesti male toetusühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles