Kitarrimuusika kõlab kahes koolis

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää Muusikakool
Otepää Muusikakool Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti 14. kitarrifestival «Fiesta de la Guitarra» leiab aset 24. novembrist 6. detsembrini. Teoks saab 23 eripalgelist kontserti Eesti muusikakoolides: Tallinnas, Valgas, Võrus, Põlvas, Narvas, Haapsalus, Paides, Raplas, Põltsamaal, Jõhvis, Tartus, Pärnus, Otepääl ja Räpinas, lisaks Estonia kontserdisaalis, Tartu, Jõhvi ja Pärnu kontserdimajas ning Palmse mõisas.

Valgamaal on samal päeval ja samal kellaajal kaks kontserti. Täna algusega kell 17 esineb Otepää muusikakoolis kitarriduo Sulo Kiivit ja Siim Kartau ning samal ajal annab Valga muusikakoolis kontserdi kitarrist Kirill Ogorodnikov. Mõlemad konsterdid on tasuta.

Kiivit ja Siim Kartau alustasid koostööd kitarriduona 2015. aasta kevadel pärast Kiiviti naasmist Eestisse. Hetkel on duo repertuaaris M. de Falla, A. Piazolla, A. Barriose, M. Coronelli, A. Yorki muusika.

Kartau alustas muusikaõpinguid Otepää muusikakoolis õpetaja Peep Petersoni kitarriklassis aastatel 1999–2003. Pärast põhikooli lõpetamist Otepää gümnaasiumis astus ta H. Elleri nimelisse Tartu muusikakooli, kus tema õpetajad olid Aleksander Vinitsky ja Jelena Ossipova aastatel 2005–2009.

Järgnesid õpingud Eesti Teatri ja Muusikaakadeemias dotsent Heiki Mätliku kitarriklassis, kus ta omandas bakalaureusekraadi klassikalise kitarri erialal. Aastal 2011 õppis ta vahetusõpilasena Hispaanias Granadas asuvas «Victoria Eugenia» nimelises konservatoriumis. Hetkel õpib Siim Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistriõppes.

Kiivit on sündinud Võrus ja üles kasvanud Tartus. Esimesed kokkupuuted muusikaga sai ta Tartu 2. lastemuusikakoolis, kus ta asus õppima akordionit aastal 1994. Akordioni vahetas ta 1999. aastal klassikalise kitarri vastu ja asus õppima Vaido Petseri käe all, kelle juhendamisel lõpetas muusikakooli 2003. aastal.

Aastatel 2005-2006 õppis ta H. Elleri Muusikakoolis Alexander Vinitsky käe all ning seejärel viis saatus teda juba Taani, kus astus 2009. aastal Kuninglikku Muusikaakadeemiasse Aarhusis. Seal lõpetas ta 2014. aastal magistriõppe. Õpingutele lisaks on ta töötanud õpetajana Paide Muusikakoolis ja esinenud paljudes Euroopa riikides, nii klassikalise kui rütmimuusikaga.

Kirill Ogorodnikov on Eesti noorema põlvkonna klassikalise kitarri interpreet. Ta alustas oma õpinguid Ahtme Kunstide Koolis Inga Tagirova kitarriklassis. Õpingute ajal osales ta edukalt tüleriigilistel konkurssidel nii solistina kui ka ansamblis ning võttis osa ka rahvusvahelistest kitarrikonkurssidest.

Kirill jätkas kitarriõpinguid G. Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis Tiit Petersoni juures. Rahvusvaheliselnoorte kitarristide konkursil Tallinn 2010 sai ta 2. preemia laureaadiks ning Klassikaraadio eripreemia Lauri Jõelehe kohustusliku pala esituse eest. Praegu õpib Ogorodnikov dotsent Heiki Mätliku kitarriklassis Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Ta on end täiendanud õpingute ajal ka Saksamaal, Kölnis maineka kitarristi Gerhard Reichenbachi juures ning

osalenud paljude teiste kuulsate kitarristide meistriklassides. Valga kontserdil kõlab S. L. Wessi, M. Giuliani, E. Denissovi ja L. Broweri muusika.

Festivali korraldaja on Eesti kitarriselts, toetaja Eesti Kultuurkapital. Koostööpartnerid on Eesti Kontsert, Eesti Muusikakoolide Liit ning Palmse mõis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles