Maaturismi edulugudest valmis näitus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks 32 väljavalitud maaelu eduloost, millest vormus näitus, on Hellenurme veskimuuseumi leivakoda, mis sai lisaks veel kaks eriauhinda. Tunnustuskirjad ja meened võttis vastu Hellenurme vesiveski perenaine Mae Juske.
Üks 32 väljavalitud maaelu eduloost, millest vormus näitus, on Hellenurme veskimuuseumi leivakoda, mis sai lisaks veel kaks eriauhinda. Tunnustuskirjad ja meened võttis vastu Hellenurme vesiveski perenaine Mae Juske. Foto: Maamajanduse infokeskus

Harjumaal Koplimadise turismitalus esitleti värsket rändnäitust maaturismi edulugudest, mille seas üks ka Valgamaalt, Hellenurme veskimuuseumi leivakojast.

Edulugude saamiseks korraldati tänavu kevadel konkurss, mille käigus valiti 58 kandidaadi hulgast välja 32 lugu. Kokku koguti lood maaelu arengukavast toetust saanud edukamatest maaturismi ettevõtmistest, teenustest või toodetest. Kõige rohkem lugusid laekus Harju-, Pärnu- ja Viljandimaalt: vastavalt 8, 7 ja 6. Näitusele valiti kõige enam edulugusid välja Tartu- ja Viljandimaalt, kummastki neli.

Valgamaalt tuli konkursile kaks lugu, mõlemad Palupera vallast. Üks rääkis Nõuni purjeklubist ja teine Hellenurme veskimuuseumi leivakojast. Näitusele valiti leivakoja lugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles