Juhtkiri: eesti vajab kodanikujulgust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Sel nädalal on Eestis tavapärasest enam juttu kodanikuks olemisest. Põhjuse selleks annab tänane kodanikupäev, millega soovitakse teadvustada Eesti kodanikuks olemist, sellega kaasnevat uhkus- ja autunnet ning kodanikuks olemise õiguseid ja kohustusi.

Just täna saab Tallinnas siseministrilt kodanikupäeva aumärgi aktiivne kogukonna eest seisja Kalev Lõhmus. Kuigi ametilt on ta Palupera vallas asuva Nõuni maakultuurimaja arendusjuht, ei anna tiitel edasi kaugeltki kõike, millega aktiivne mees tegeleb. Tegu on tõelise Hunt Kriimsilma tüüpi aktivistiga, kes ei häbene muu hulgas kohaliku tantsutrupi prouadele memmetakso teenust pakkuda või giidina kodupaika tutvustada.

Lõhmus kannab edasi väärtusi, mida võib eeskujuks tuua teistelegi Eesti kodanikele. Nagu märgib oma esildises mehe tunnustamiseks esitanud Valga maavalitsus, on üks tema põhimõtteid: «Mis tasu? Teeme ära. Kui kuidagi ei saa, siis alati saab!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles