Ohutus omavalitsuste kaasabil

, Lõuna päästekeskuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Klaos
Margo Klaos Foto: Erakogu

Päästeamet on endale ja ühiskonnale seadnud väga kõrge sihi: jõuda aastaks 2025 turvalisuselt Põhjamaade tasemele. Eesmärgi saavutamiseks peab tulesurmade hulk edaspidi vähenema samas tempos, nagu see on vähenenud viimased kümme aastat. Tuletan meelde, et 2006. aastal hukkus tules 164, eelmisel aastal aga 54 inimest, tänavu on tulesurmi kokku 41.

Tulesurmade ja eluhoonete tulekahjude hulga kahandamiseks ei piisa enam sellest, kui jätkame senise ennetustööga praeguses või veelgi suuremas mahus. Paraku ei ole meil olemas ka «uut suitsuandurit» ehk efektiivset ja lihtsat tehnilist lahendust, mis võimaldaks senist edulugu tempokalt jätkata.

Päästeala turvalisuse vallas ei ole praegu üht ülekaalukat probleemi, mille lahendamine kajastuks tulemusena kohe. Soovides edaspidiseid muutusi, peame lahedama palju väikseid probleeme. Kõige keerulisem ülesanne on mõjutada avalikkust ja otsustajaid kulutama raha ning energiat selliste riskide kõrvaldamisele, millest johtuvate õnnetuste tõenäosus on nende hinnangul madal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles