Lund ja lörtsi jagub pea igasse päeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuutsemäe puhkekeskuse nõlval algas kunstlume tootmine.


Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane
Kuutsemäe puhkekeskuse nõlval algas kunstlume tootmine. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänaseks, 26. novembris lubab ilmateenistus muutlikku ilma.

Neljapäeval suundub madalrõhulohk Soome poole ja riivab ka Eestit. Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma, õhtu poole suureneb lumesaju võimalus ida pool. Lõunakaare tuul nõrgeneb õhtul, kuid lühiajaliselt. Õhutemperatuur on öösel -1..-6, Saaremaal, Hiiumaal ning Lääne- ja Pärnumaa lääneservas -1..+2, päeval -2...+3°C.

Reedel liigub Atlandilt uus äge madalrõhkkond Skandinaavia põhjaossa, laieneb Läänemere äärde ja tõstab edelatuule puhanguti 15, rannikul ja eelkõige saartel üle 20 m/s. Sajab lörtsi ja vihma, mandril ka lund, kuid sajuhulk on väike. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -2..+3, päevaks lisandub soojemat õhku ning õhutemperatuur tõuseb Lääne-Eestis +4..+7, Ida-Eestis -1..+3°C-ni.

Laupäevaks on ookeanilt veel üks aktiivne osatsüklon Skandinaavia põhjatippu liikumas. Läänemere ääres püsib tugev edelatuul, puhanguid on ikka sisemaal 15, rannikul 20 m/s, saartel ja läänerannikul võivad tuuleiilid veel tugevamaks tõusta. Õhtul muutub ilm rahulikumaks. Kohati võib veidi lörtsi ja vihma sadada.

Õhutemperatuur on Lääne-Eestis ööpäeva vältel +2..+6°C, Pärnu-Rakvere joonest ida ja lõuna pool öösel -2..+1°C, päeval 0..+3°C.

Pühapäeva öösel madalrõhkkonna mõju üürikeseks väheneb ja vaid üksikutes kohtades võib veidi sadada. Puhub mõõdukas edelatuul. Päevaks toob lähenev madalrõhulohk mandrile veidi lund ja lörtsi, saartele ja läänerannikule ka vihma. Tuul pöördub kagusse ja tugevneb. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis 0..+4, ida pool 0..-3, päeval -1..+4°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles