Ankeet sisaldas viirust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iphone 6S
Iphone 6S Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänaseks on täpsem uurimine Elisa klientidele saadetud petuankeedi osas viinud infoni, et lisaks andmete korjamisele sisaldas ankeet ka viirust. Seepärast palub Elisa oma klientidel suhtuda taolistesse ankeetidesse eriti suure tähelepanelikkusega ning enne nende avamist pöörduda operaatori poole selgitamaks välja ankeedi adekvaatsus.

Eelmise nädala lõpus, 20. novembril avastas Elisa sotsiaalmeediast petuankeedi, kus kutsuti kliente avama ja täitma libaankeeti. Andmete jagajate vahel lubasid petuankeedi autorid välja loosida 740 euro eest Apple’i tooteid.

Kuna tegemist oli virtuaalse pettusega, pöördus Elisa ankeedi levitaja tabamiseks politsei, andmekaitse inspektsiooni ja riigi infosüsteemi ameti poole. Samuti kutsus Elisa oma kliente jagama vihjeid jõudmaks pahalase jälile.

Elisa tänab kõiki oma kliente, kes aktiivselt vihjeid jagasid. Kõige täpsema vihje andjat Johannes S.-i premeeris Elisa iPhone 6S nutitelefoniga. Elisa võtab temaga personaalselt ühendust. Teisi täpseimate vihjete andjaid premeerib Elisa tasuta 4G mobiilse interneti teenusega aastaks.

Kõik klientide saadetud vihjed on Elisa edastanud politseile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles