Sangastesse vuras liikuv Rukkikohvik

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilset Rukkikohvikut said uudistada ka külalised Venemaalt: rukkiaretaja Vladimir Kobõljanski (vasakult), rukkiteadlane Olga Soloduhina ning Sergei Šuvalov Vavilovi-nimelisest geneetiliste ressursside instituudist.
Mobiilset Rukkikohvikut said uudistada ka külalised Venemaalt: rukkiaretaja Vladimir Kobõljanski (vasakult), rukkiteadlane Olga Soloduhina ning Sergei Šuvalov Vavilovi-nimelisest geneetiliste ressursside instituudist. Foto: Eesti rukki selts

Rukkikonverentsile Sangaste lossi kogunes reedel rahvusvaheline seltskond. Lisaks maaeluministrile, Eesti rukki seltsi presidendile ja liikmetele olid kohal Venemaa, Läti ja Hiina rukkiaretajad ja -teadlased ning majandusnõunikud.

Konverentsipäevaks jõudis kohale ka Sangaste Rukkiküla mobiilne Rukkikohvik. «See annab meile hea võimaluse oma rukkiusku laiemalt levitama hakata,» nentis Sangaste lossi perenaine Heili Freimanis. Tema sõnul käidi konverentsil välja mõte, et Sangaste lossist võiks tulevikus saadagi Eesti ja ka Euroopa rukkikeskus.

Konverentsiga tähistati krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi 170. ning talirukkisordi «Sangaste» 140. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles