Juhtkiri: abistajad vajavad tuge

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui päästeamet teatas kolme aasta eest kavast sulgeda üle Eesti üheksa päästekomandot, tekitas see ulatuslikku vastukaja. Ei aidanud ka ametnike ega poliitikute kinnitused, et kokkuvõttes inimeste turvatunne mitte ei halvene, vaid paraneb, kuna reformi eel puudus paljudel komandodel elupäästevõimekus.

Valgamaal lõpetas kolm aastat tagasi tegevuse Puka päästekomando. Päästeameti juhid avaldasid toona lootust, et ehk tekib samasse paika elujõuline vabatahtlik päästekomando. Ettevaatlikult optimistlik oli selle suhtes ka tollane vallavanem Heikki Kadaja, kes siiski tõdes, et kerge ei saa vabatahtliku komando loomine olema.

Paraku pole Pukas vabatahtlikku komandot siiani. Iroonilisel kombel on just seda omavalitsust tänavu tabanud põlengute laine, millest mitme puhul kahtlustab politsei süütamist. Nii on tulnud vallas kustutustöödel abiks käia näiteks Sangaste ja Tartumaa Rõngu priitahtlikel pritsimeestel. Naabermaakonna vabatahtlikud on kohale kiirustanud ka suvisele põlengule Pukas, mis nõudis kaks inimelu, samuti sotsiaalmaja põlengule septembris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles