Minister Ameerikat avastamas

, Riigikogu EKRE fraktsiooni liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uno Kaskpeit
Uno Kaskpeit Foto: Erakogu

Siseminister Hanno Pevkur käis hiljuti USAs tutvumas sealse piirivalvamise taktikaga nende lõunapiiri väljaehitamisel Mehhikoga. Nagu uudistes öeldi, oli visiidi eesmärk rakendada sealt saadud kogemusi edaspidi Eesti-Vene maismaapiiri väljaehitamisel ja kasutada USA piirivalvurite abi meie meeste väljaõppel. Samuti kasutada nende taktikat meie idapiiri valvamisel.

See oli juba aastal 1994, kui USA migratsiooniteenistus (INS) kutsus kõigi kolme Balti riigi piirivalvete esindajad tutvuma oma piiri valvamisega ning USA saatkond kattis kõik meie reisiga seotud kulud. Olime kolmest Balti riigist viimased, kes käisid USAs. Meie grupi suurus oli seitse-kaheksa inimest, kõik piirivalvepiirkondade ülemad ja piirivalveameti staabiülem.

Piirkondade ülemad olid Soome piirivalve väljaõppega ja staabiülem oli põhjaliku Vene piirivalve väljaõppega spetsialist. Meile tutvustati piiripunkte, mere- ja maismaapiiri valvamist ning seal kasutatavat tehnikat ja taktikat. Näidati ka dokumentide kontrolli USA ja Kanada piiril, kuid kõige suurema elamuse jättis siiski USA ja Mehhiko piiri valvamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles