Valga peotantsijad näitasid klassi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Cris peotantsijad
Valga Cris peotantsijad Foto: Sirje Lemmik

Laupäeval  Valga kultuurikeskuses toimunud rahvusvahelisel peotantsuvõistlusel osales 36 tantsupaari Valgast, Pärnust ja Lätimaa tantsuklubidest .Kohale oli tulnud viis tantsuklubi: Valga Cris, Mini -Foks Pärnust, Reverans Cesisest, Madona  Saulitest ja Andra kool Lätimaalt.

Nagu traditsiooniliselt, alustati võistluspäeva piduliku sissemarsiga.Võistluste korraldaja, Valga Cris tantsuõpetaja Marika Lalin avaldas headmeelt, et selgi korral on võistlema tulnud nii palju sõpru.Esmakordselt osales võistlusel  Valgas ka Andra tantsukool Lätimaalt, kes oli Valka tulnud kuue tantsupaariga."Pind päkka.Loodan, et jätsite oma närvid koju ja näeme täna ilusat, tehniliselt puhast ja pingevaba tantsu," soovis Lalin tantsupaaridele.

Kõige nooremas vanusegrupis osales kolm  tantsupaari Cesisest, kes oma tantsunumbritega  võitsid koheselt ka publiku poolehoiu. Nemad tantsisid žürii valvsa pilgu all kaks tantsu. Mida edasi, seda profimaks läksid tantsijad ning keerukamaks ja tehniliselt raskemaks ka tantsunumbrid.Vanemad tantsupaarid esitasid juba seitse võistlustantsu. Kohaletulnud rahvas, kellest enamik olid emad-isad, vanaemad-vanaisad, sõbrad ja tuttavad, toetasid tantsijaid pideva ja tugeva aplausiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles