Olümpiastardid algasid taas

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter Tõrva gümnaasiumi staadionil.
Gerd Kanter Tõrva gümnaasiumi staadionil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

1971. aastast ETV sporditoimetuse ja Eesti Kergejõustikuliidu koostöös toimuv kergejõustikusari «TV 10 olümpiastarti» on maailmas ainulaadne noortesporti propageeriv võistlus ja vanim saatesari Eestis. Sarja korraldajad kutsuvad lapsi ja noori taas kaasa lööma, alanud on väärikas 45. hooaeg.

Saatesarja aitas avada pisikese poisina sarjas auhindadeta jäänud, aga tänaseks kümme tiitlivõistluste medalit võitnud Gerd Kanter. «Võistlusmoment on tähtis,» ütles Kanter laste spordist rääkides. «Tore on olla oma külas esimene, aga samas on oluline näha, et kusagil kaugemal on kõvemaid konkurente. Sest kui tekib tunne, et olengi nüüd kõigist parem, võib sportlase areng seisma jääda.»

«TV 10 olümpiastarti» sarjast on oma karjääri esimesed võidud ja kaotused saanud paljud tänaseks tuntud sportlased: Gerd Kanter, Rasmus Mägi, Ksenija Balta, Marek Niit, Mikk Pahapill, Grit Šadeiko, Andres Raja, Aleksander Tammert, Roman Fosti, Maris Mägi, Eleriin Haas, Kaie Kand, Kaire Leibak, Andrus Värnik, Moonika Aava, Taavi Peetre, Mirjam Liimask, Jaanus Uudmäe, Lauri Leis, Marko Aleksejev, Tarmo Jallai, Kärt Siilats, Rene Oruman, Rutti Luksepp, Andrei Nazarov, Indrek Kaseorg, Marko Turban, Anu Kaljurand, Sulev Lepik, Marek Kaleta, Eha Rünne, Valter Külvet, Ain Evard, Rein Sokk ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles