Loomad põhjustavad aastas sadu õnnetusi

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedal ajal muutuvad muidu ohutud metsloomad autojuhtidele üha ohtlikumaks. Ka kokkupõrge väikese jänesega võib lõppeda tõsise õnnetusega.
Pimedal ajal muutuvad muidu ohutud metsloomad autojuhtidele üha ohtlikumaks. Ka kokkupõrge väikese jänesega võib lõppeda tõsise õnnetusega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui ristuvad kiirustava metslooma ja sõidukit rooliva inimese teekond, on oht õnnetuse tekkeks suur. Selliseid juhtumeid on tänavu aset leidnud ka Valgamaal.

Seesami kahjukäsitlusjuhi Ly Jõhviku sõnul toimub loomadele otsasõite väga sageli ning sellega kaasnevad kahjud on suured. «Kahju suurus sõltub üldjuhul sellest, kui suure loomaga kokkupõrge toimub. Keskmine kahju suurus jääb 2000 euro ringi, kuid on ka juhtunud, et põdraga kokkupõrke tagajärjel läks sõiduk mahakandmisele ning tekkinud kahju oli ligi 20 000 eurot.»

Selle aasta 10 kuuga on Seesam kindlustus loomale otsasõidu tagajärjel tekkinud kahju hüvitanud 166 korral, neist üheksal juhul Valgamaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles