Õpilased proovivad jäätmete hulka vähendada

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiveoautodel tööd jagub.
Prügiveoautodel tööd jagub. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Keskkonnaamet korraldab 6.–7. klassi õpilasi üles osalema jäätmetekke vähendamise viktoriinides, mis leiavad kõigis Eesti maakonnakeskustes aset 24.–26. novembril.

Tegu on osaga ameti teavituskampaaniast, mis keskendub jäätmetekke vähendamise võimaluste tutvustamisele. Igast koolist saab osaleda kuni kaks neljaliikmelist võistkonda, kes saavad küsimustele vastates panna proovile jäätmealased teadmised.

Iga maakonna parimat premeeritakse klassi ühiskülastusega Energia Avastuskeskusessse Tallinnas, AHHAA Teaduskeskusesse Tartus või Kohtla-Kaevanduspark-Muuseumisse Ida-Virumaal.

Valgamaal saavad koolinoored oma teadmised proovile panna teisipäeva keskpäeval Valgamaa kutseõppekeskuse aulas. Lisainfot saab küsida keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialistilt Margit Turbilt.

«Loodame, et konkursil osalemine annab õpilastele motivatsiooni tuletada meelde jäätmete vähendamise põhitõed ning viia end kurssi uute teadmistega sortimise ja taaskasutuse vallast,» ütles ameti keskkonnahariduse spetsialist Mari Kala.

Kala soovitas viktoriiniks valmistujatel tutvuda ka keskkonnaameti säästlikku tarbimist propageerivate filmiklippide ning jäätmete vähendamist selgitavate õppematerjalidega, mis elektroonselt kättesaadavad ameti kodulehel. Lisaks on ametil varasematel aastatel valminud raamat «Jäätmete uus elu», mis annab keskkonnahuvilistele ideid, kuidas kasutatud tooteid praktilisel ja põneval moel uuesti tarbida.«

Keskkonnaamet korraldab viktoriine Euroopa seitsmenda jäätmetekke vähendamise nädala käigus, mille eesmärk on näidata, kuidas tarbimisele suunatud ühiskond mõjutab keskkonda ning rõhutada jäätmetekke vähendamise ja säästva eluviisi omavahelist seost.

Novembri viimasel nädalal kutsutakse inimesi üles jäätmeid sortima ning ressursse säästlikult kasutama. Tänavu on teema dematerialiseerumine ja hüüdlause »Vähem on rohkem!".

Amet on käesoleval aastal läbi viinud 241 jäätmeteemalist õppeprogrammi, kus osalenud 4770 õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles