Eelarve seab esiplaanile hariduse ja linnaruumi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga linnavolikogu istung. Foto on illustreeriv.
Valga linnavolikogu istung. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsus esitas tänasele, 20. novembri linnavolikogu istungile esimeseks lugemiseks Valga linna 2016. aasta eelarve, mille kogumaht on 10,47 miljonit eurot. Nagu selgub Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti edastatud infost, on linn eelarves esiplaanile tõstnud hea mainega ja konkurentsivõimelise hariduse ning Euroopa Liidu toetuste abil linnaruumi kaasajastamise.

Põhitegevuse eelarve tuludeks on eelarves märgitud 10 468 600 eurot, kuludeks 9 889 800 eurot – seega on eelarve 578 800 euroga plussis. Finantseerimistegevusele on ette nähtud 489 773 eurot ja investeerimistegevusele 89 027 eurot.

«Kulusid on planeeritud arvestusega, et linn oleks ka edaspidi jätkusuutlik: jooksvad kulud kaetakse aasta jooksul laekuvate tuludega ja kaetakse ka see osa finantseerimistehingutest, mis puudutab kohustuste tagasimaksmist,» ütles linnapea Kalev Härk.

Linnapea sõnul on soov tõsta põhieelarvega linna eelarvest tasustatud haridus-, kultuuri- ja sotsiaalasutuste töötajate palka kuni 15%. Kalev Härk lisas, et põhieelarvega paraneb linna kui tööandja konkurentsivõime ning vastatakse era- ja riigisektori palgakasvule. Samas suudeti asutustega leppida kokku, et palgakasvu nimel ollakse valmis külmutama muud kulud käesoleva aasta tasemel.

Valga linna põhitegevuse eelarve teine lugemine ja eeldatav vastuvõtmine toimub linnavolikogu 11. detsembri istungil. Investeeringuid ja üldhariduskoolide eelarveid täiendav lisaeelarve kavandatakse koostada ja kinnitada pärast keskvalitsuse sihtsummade selgumist veebruari ja märtsi jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles