Ansambel rokib kinolinal

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aastal esines Metsatöll Soomes Tuska Open Air nimelisel raskemuusikafestivalil, millest valminud konsertvideo tuleb reede õhtul näitamisele Tõrva kinomajas.
2012. aastal esines Metsatöll Soomes Tuska Open Air nimelisel raskemuusikafestivalil, millest valminud konsertvideo tuleb reede õhtul näitamisele Tõrva kinomajas. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Reede õhtul on Tõrva kinomaja Koit taas heade mängu- ja dokumentaalfilmide päralt. Seekord aga lõpetab õhtu pisut ebaharilikum ettevõtmine: kodumaiselt Metsatölli kontsertvideo vaatamine.

Kui õhtu esimene poolel linastub on noorematele kinosõpradele mõeldud koguperefilm Viplalast, siis kaheksast näeb kinomajas värskelt valminud kodumaist dokumentaalfilm «Hundi süda sees», kus räägitakse Eesti Metsatöllust, Soome Finntrollist ja põhjamaise folkmetali olemusest.

Film vaadatud, on kinosaal äsja nähtud folkmetali päralt, sest käima läheb täispikkuses konsertvideo Metsatölli esinemisega 2012. aasta juunis Helsingis festivalil Tuska Open Air. «Alguses mõtlesime kontserdi salvestada endale, et ise kõrvalt näha, kuidas 25meetrisel laval välja näeme. Aga kõik kukkus nii hästi välja, et olnuks patt seda vaid endale hoida,» iseloomustas esinemist Metsatölli laulja-kitarrist Markus Teeäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles