Lumerajal hukkunud naise surma uurimine lõppes kellelegi süüdistust esitamata

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiline õnnetus Ansomäe suusakeskuses.
Foto: Rein Säinas / Valgamaalane
Traagiline õnnetus Ansomäe suusakeskuses. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane Foto: Rein Säinas/

Politsei lõpetas Otepää lähistel Ansomäel surmaga lõppenud lumerõngaõnnetuse kriminaaluurimise kellelegi süüdistust esitamata, kuna uurimisandmetel oli tegemist õnnetusega.

Tartus tegutseva hotelli Rehe töötajad pidasid 27. jaanuaril Ansomäel mäesuusakeskuses talvepäevi, kelgutades sealsetel nõlvadel niinimetatud snowtube`idel ehk lumerõngastel. Viimaseks sõiduks palusid kelgutajad sõitu rongis, millest võttis osa kokku kaheksa inimest.

Viimasel hetkel liitus rongiga veel kaks naist, kes liikuvast rongist ja rajapiiretest välja paiskusid ning üksteisest kinni hoides lähedaloleva puudesalu poole libisesid. Sõit lõppes kokkupõrkega eraldiseisva puuga, mille käigus üks naine hukkus ning teine sai viga.

«Tõendid kinnitasid, et tegemist oli õnnetusjuhtumiga,» võttis Lõuna ringkonna prokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina juhtumi asjaolude selgitamiseks alustatud kriminaalmenetluse kokku. «Sel põhjusel lõpetas politsei prokuratuuri loal kriminaalmenetluse.»

Kostina sõnul leidis juhtum aset tuubirajal, kus sõit toimus omal vastutusel. Sellest andsid teada nii raja alguses seisev samasisulise kirjaga tahvel kui ka mäekeskuse kodulehel leitavad kord ja reeglid. Samuti tehti sündmuskohal kindlaks, et tuubirajad olid piiratud lumest vallidega.

«Menetluse käigus koguti tõendeid, mis kinnitavad, et enne klientide saabumist kontrollisid mäekeskuse töötajad rajad üle. Sõidu ajal viibis koos klientidega mäel kolm instruktorit,» rääkis Kostina.  «Läbiviidud kohtueelse menetluse raames on kaalutud, kas mäekeskuse omaniku käitumises võis esineda hooletust. Kogutud tõendid kinnitasid, et tema käitumises hooletust ei esinenud.»

Samuti kinnitas pressinõunik, et kohtuarstliku ekspertiisi hinnagul oli hukkunud naine õnnetuse ajal kaine.

Menetluse lõpetamise määrus on edastatud osapooltele. Juhul, kui kannatanud ei ole menetluse lõpetamisega nõus, on neil õigus esitada kaebus Riigiprokuratuuri kümne päeva jooksul alates määruse koopia kättesaamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles