Juhtkiri: Kas upume prügisse?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marju Kants

Viimase kuu jooksul on Valgamaalane saanud korduvalt vihjeid prügistamise kohta Valgas. Nagu võib lugeda allpool Valga linnavalitsuse heakorravanemspetsialisti Marju Kantsi kirjast, on probleemist teadlik ka linnavalitsus. Linnahooldusamet tegeleb pidevalt tagajärgede kõrvaldamisega.

Juba aastaid on Eestis propageeritud naabrivalve süsteemi, mis peaks vähendama ohtu, et majaelanike ära olles mõni kurja kavatsusega isik nende valdustesse tungib ja sealt midagi kaasa viib. Nagu kuulda on olnud, toimib selline põhimõte mitmel pool maakonnakeskuses päris hästi: piisab võõrastel pererahva eemal viibides nende majapidamise läheduses askeldada, kui sellest naabritele või korrakaitsjatele aru tuleb anda.

Kuna pahatihti tekitavad konteinerite liigse täitumise probleemi inimesed, kes prügi – sageli autoga – kaugemalt kohale tarivad, oleks sellegi mure puhul abiks tõhusam naabrivalve. Nagu rõhutab Kants: kui juhtutakse nägema autoga prügitoojaid, saaks autonumbri üleskirjutamise ning kellaaja ja kuupäeva fikseerimise järel politsei abiga tuvastada selle tooja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles